Na spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število, omogočamo brskanje po spletni strani in izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo in posredujemo podjetju Google Ltd. tudi piškotke pridobljene na podlagi storitve Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletni strani in so v pomoč pri izdelavi personaliziranih oglasov. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete v izjavi o varovanju osebnih podatkov. S klikom se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Vinograd Sveti Ot leži na nadmorski višini 180m na soncu odlično izpostavljeni legi. Vzgojna oblika je dvojni Guyot. Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo 14 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l in 500l hrastove posode, kjer vino zori od 1-2 leti. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja. Vina ne filtriramo.
Na voljo so letniki: 2018 2019 2020 2021 2022 (steklenica 0,75l, 13€)
Grozdje po trgatvi takoj prešamo, hladimo in po dodatku selekcioniranih kvasovk steče fermentacija. Po vrenju in dekantiranju vino pretočimo v 225l hrastove posode, kjer zori 1 leto. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja, pred katerim vino filtriramo.
Na voljo so letniki: 2020 2022 (steklenica 0,75l, 13€)
Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo od 2 do 8 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l hrastove posode, kjer vino zori eno leto. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja, pred katerim vino filtriramo.
Letnik 2022 pa ni filtriran.
Na voljo so letniki: 2019 2020 2021 2022 (steklenica 0,75l, 13€)
Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo 14 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l in 500l lesene posode, kjer vino zori devet mesecevi. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja. Vina ne filtriramo.
Na voljo je letnik: 2019 2020 2021 (steklenica 0,75l, 15€)
Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo 14 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l in 500l v hrastove posode, kjer vino zori dve leti. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja. Vina ne filtriramo.
Na voljo sta letnika: 2019 2020 2021 (steklenica 0,75l, 15€)
I
Pred stekleničenjem v vino ne dodajamo žvepla.Vina ne filtriramo
Na voljo je letnik: 2019 2021 (steklenica 0,75l, 15€)