Na spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število, omogočamo brskanje po spletni strani in izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo in posredujemo podjetju Google Ltd. tudi piškotke pridobljene na podlagi storitve Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletni strani in so v pomoč pri izdelavi personaliziranih oglasov. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete v izjavi o varovanju osebnih podatkov. S klikom se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Vinograd Sveti Ot leži na nadmorski višini 180m na soncu odlično izpostavljeni legi. Vzgojna oblika je dvojni Guyot. Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo 14 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l in 500l hrastove posode, kjer vino zori od 1-2 leti. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja. Vina ne filtriramo.
Na voljo so letniki: 2019 2021 2022 (steklenica 0,75l, 13€)
O'LALA - bela zvrst je sestavljena iz Sauvignona, Rebule, Malvazije in Muškata.
Na voljo so letniki: 2023, in januarja letnik 2025 (steklenica 0,75l, 13€)
Po trgatvi grozdje brez maceracije takoj prešamo in shladimo - po dveh dneh dodamo selekcionirane kvasovke in vino na kontrolirani temperaturi 16 stopinj Celzija fermentiramo 14 dni. Po vrenju vino dekantiramo in ga pretočimo v hrastove sode, kjer zori 9 mesecev. Po zorenju v lesu vino napolnimo v steklenice.
Letniki 2019, 2020 in 2021 so bili macerirani in so za razliko od letnika 2023 zaradi tega tudi rose barve.
Na voljo so letniki: 2019 2020 2021 2023 (steklenica 0,75l, 13€)
Penina je narejena iz 100% merlota. V predčasni trgatvi dosežemo višje kisline in nižje sladkorje, ki po fermentaciji osnovnega vina privedejo do nižjih alkoholov, kar je pomembno za sekundarno fermentacijo.
Po štirih mesecih pripravimo vrelno nogo - "pied du cuvee". To dodamo osnovnemu vinu in nato napolnimo steklenice, katere postavimo v temperaturno primerno okolje, kjer hipno prične sekundarno vrenje.
Po končanem vrenju leži penina na kvasovkah še 18 mesecev, nakar jo degožiramo. Pri tem postopku dodajamo le osnovno vino in s tem dosežemo oznako “zero dossage”.
Penina ima manj kot 3g preostalega sladkorja in se tako uvršča med penine “brut nature” ali “brut sauvage”.
Ime LaNina ni le beseda – je zgodba o ljubezni, povezanosti in skupni poti. Nastalo je iz imen dveh mladih duš, Lana in Nine, ki sta skupaj stkala nekaj posebnega. Vsaka črka nosi del njune zgodbe, vsak zlog odmeva v srcih tistih, ki ju poznajo.
LaNina je simbol ljubezni, ki združuje, ustvarja in navdihuje tudi v kozarcu.
Leta 2019 smo zasadili 1070 trsov barbere - sorte, katere je v Vipavski dolini danes zelo malo. Vzgojna oblika je enoyni Guyot. Vinograd leži na nadmorski višini 185m, orientacija vinograda je SZ/S in je osončen preko celega dne.
Prva polovična trgatev grozdja je bila leta 2021, pridelali smo 300 steklenic vina. Leta 2022 in 2023 smo napolnili 500 steklenic, pridelek grozdja je redno manjši od 1kg grozdja vina na trto, vendar je vino kljub višjim alkoholom zaradi nižjih kislin mehko in uglajeno.
Na voljo je letnik: 2022, 2023 (steklenica 0,75l, 18€)
Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo 14 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l in 500l lesene posode, kjer vino zori devet mesecevi. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja. Vina ne filtriramo.
Na voljo je letnik: 2019 2020 2022 2023 (steklenica 0,75l, 18€)
Po repkanju grozdje skupaj z dodatkom selekcioniranih kvasovk maceriramo 14 dni na kontrolirani temperaturi, po prešanju in dekantiranju sledi takoj pretok v 225l in 500l v hrastove posode, kjer vino zori dve leti. Ne v grozdje ne v vino pred stekleničenjem ne dodajamo žvepla, saj nam moderni način bâtonnage omogoča, da je vino zaščiteno vse do stekleničenja. Vina ne filtriramo.
Na voljo so letniki: 2019 2020 2021 2023 (steklenica 0,75l, 18€)
I
Pred stekleničenjem v vino ne dodajamo žvepla.Vina ne filtriramo
Na voljo je letnik: 2020 2021 (steklenica 0,75l, 18€)
Je zvrst MERLOT (80 %), CABERMET SAUVIGNONA (8 %) in BARBERE 12 %)Vsaka sorta zori posebej dve leti v hrastovih sodih, nato zvrst skrbno pripravimo. Pred stekleničenjem v vino ne dodajamo žvepla.
Vina ne filtriramo.
Na voljo so letniki: 2022, 2023 (steklenica 0,75l. €18)