Na spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število, omogočamo brskanje po spletni strani in izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo in posredujemo podjetju Google Ltd. tudi piškotke pridobljene na podlagi storitve Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletni strani in so v pomoč pri izdelavi per­sonaliziranih oglasov. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete v izjavi o varovanju osebnih podatkov. S klikom se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Strinjam se

O nas

pomaknite se navzdol
 

MIHA ŠEGULA

SVOJO VINOGRADNIŠKO IN KLETARSKO POT, JE ZAČEL ŠELE S TRGATVIJO 2009, TAKRAT ŠE V TASTOVI KLETI V VRTOJBI.

Takrat je napolnil prvi barrique merlota iz prav tako tastovega vinograda. Veselje ob pokušini vina, ko je le to dozorelo, mu je dalo nov zagon in v letu 2016 je opravil izpit za kletarja in prevzel vinograd merlota v Vrtojbi, leta 2017 vinograd malvazije v Šempetru pri Gorici in leta 2018 tudi kupil svoj prvi vinograd pod dvorcem Zemono. Leta 2020 je opravil izpit za someljeja in na ocenjevanju Decanter WWA leta 2021 dobil svojo prvo srebrno medaljo za Merlot 2018.

Svoje znanje nenehno izpopolnjuje s prebiranjem strokovne literature in ob debatah s kolegi vinarji, kjer si izmenjuje izkušnje.

Tako je v urbani kleti vpeljal dve inovaciji, ki vinarju bistveno olajšata postopek predelave grozdja in tudi samo kletarjenje. V svojih vinogradih je korenito posegel v obremenitve že ob sami zimskem rezu, kar se kaže v zelo kvalitetnem pridelku, ki poleg visokih sladkorjev prinaša tudi popolno fenolno zrelost.

V vinogradih in v kleti sledi biodinamičnim zakonitostim, danes obdeluje 1,5ha vinogradov v Vipavski dolini.

TheDoktor je tudi pilot ...

Največje vinoljubce ob lepem vremenu tudi popelje z letalom med vinograde ali v Alpe ...
Vse seveda po predhodnem dogovoru.